3e världskriget

Länge har man fruktat att ett 3e världskrig ska starta när man sett alla upprustningar i alla länder, och nu har det kommit. Vad pratar han om tänker nog många, men Corona är ett 3e världskrig som inte lämnar någon i fred utan alla drabbas på ett eller annat sätt. Jag sa till min sambo för ett tag sedan att det hade nog varit bättre med ett krig än Corona, anledningen är att då hade man förhoppningsvis sett vilka som var ens fienden, och undvikit dom.

Nu vet man aldrig vart faran väntar, i trappen? Lokala butiken eller följer den med hem med ens käraste och närmaste. Den skördar live som om döden satt på en tröska och skövlade runt besinningslöst, tar allt barn, vuxna ja allt som hamnar i vägen. Om den ändå vore synlig denna fiende.

 

Sjuk…

Inge vidare att vara dunderförkyld och ha astma nu när det är varmt ute, skulle ha jobbat denna helgen hade räknat med att vara frisk nu. Men ack vad man bedrog sig, som tur så kan man grejsa i Photoshop vilket inte kräver så mycket av en, bara man inte nyser rakt på skärmen 🙂 så den blir prickig… Har blivit medlem på en sida som heter Phlearn och försöker lära mig mera inom Photoshop.

 

Kungliga fotografier

Igår var vi iväg till Drottningholms slott för att kika och fotografera lite, ska erkänna att jag till en början var skeptisk eftersom de flesta slott man kommit till har visat sig vara över reklamerade. Nu fanns det iofs inte så mycket att fotografera här heller, men betydligt mycket mer än på andra slott. Man var lite nyfiken på om man skulle se någon av de kungliga, vilket vi på sätt och vis gjorde, då en mörkblå BMW kom från slotts backen och det var vår ”rally” prins som körde.

Men något som fanns var alla turister från världens alla hörn, det var Kanadensare, Amerikaner, Japaner, Australienare och Tyskar m.m.fl. Och vilka ytor, för att ta sig från ena ändan till andra fick man nästan beställa taxi, men det var en upplevelse att få se stället.

 

Fotot på slottet här ovan är taget på knappt en 3e del av ytan, det vill säga att bakom mig var det minst två lika långa bitar att gå till. Det var även något på gång eftersom de satt upp avspärrningar på framsidan av slottet och man såg högvakten stå på flera ställen som här till exempel:

 

 

När vi sedan ca. 2 timmar senare bestämde oss för att det var dags att be ge sig hemåt igen så fotograferade jag en dam iklädd kläder av lite äldre modell, vet inte om hon tillhörde Drottningholms teatern eller om hon var guide som visade runt i de olika byggnaderna.

 

Nedräkning påbörjad

Nu är det strax 9 timmar kvar innan vi ska åka till hamnen och invänta att få åka ombord på båten, som ska ta oss till ett av de vackraste ställena. Jag kommer fotografera utav bara den både högt och lågt, få se om vi lyckas hitta vallmofält, rabbisar och raukar. Bonus grabben tar hand om katterna så dom är i goda händer..