Om mig

OK, detta är då sidan om mig själv, vad ska man ta upp på denna sidan då? Jag föddes och växte upp i Enköping, flyttade därifrån 1986, och har bott på många olika ställen i vårt avlånga land, nu bor jag i Stockholm där jag som liten ”Aldrig” skulle bo. Jag har alltid haft en massa olika intressen, det har jag fortfarande men de kanske är lite andra än tidigare. De intressen som jag har nu är bl.a. fotografering men även redigering av foton, att göra Photoshop montagen alltså göra bilder på saker som kanske inte finns på riktigt.

De flesta bilder som jag gjort hittills är kan hända av samma sort, alltså de är väldigt mörka och då menar jag inte färgen utan antingen öde städer osv. I och med mitt Photoshop intresse så har jag fått ett nytt intresse och det är Matte Painting, det finns inget svenskt ord för det men det innebär att man blandar delar av fotografier och att man målar saker själv såsom stenar, träd, vatten eller vad man tycker bilden kan behöva för att bli fullständig.

Sen ett tredje intresse är fotorestaurering att få fixa till fotografier som blivit blekta efter många år, kanske repiga eller skadade på annat sätt. Det är spännande och se om man kan få till dessa bilder så inget märks utan de ser nästan nytagna ut. Jag gillar att fotografera landskap och naturen, jag har varit medlem i många fotosajter men de var dyrt om du ville ladda upp mer än 10 bilder, så hittade jag en webbplats med namnet YouPic där du kan ladda upp hur många bilder som du vill och det är gratis.

Du hittar den på www.youpic.com, en länk till min sida på YouPic du hittar nere i sidfoten. Jag lägger även upp bilder på mitt Flickr konto samt en annan fotosida som heter 500px, händer ibland att jag slänger in ett och annat foto på Facebook ibland. Är även medlem i en grupp som heter ”Fotosöndag” där man får ett tema att fotografera och lägga in på deras Flickr konto på just söndagar. Jag är också medlem i en webbplats med namnet ”Moderskeppet”, de har en hel del videokurser om foto, hur man arbetar med Photoshop och andra Adobe-produkter och mycket mer. Jag hjälper dem genom att texta deras kurser, så att personer med nedsatt hörsel och andra hörselnedsättningar kan följa dem. Jag skriver texter frivilligt utan lön eller sånt, de söker fler svenskar som vill hjälpa för en god sak.

Jag försöker fotografera så ofta som jag får tillfälle och vädret tillåter det.

Comments are closed.