Om fotografering

Här tar jag upp lite om vad jag har lärt mig om fotografering under alla år som jag har fotograferat, allt jag skriver om är min egna erfarenhet och jag kanske redigera det senare när jag lär mig mer, jag har fotograferat så länge jag kan minnas, men det är på sista tiden som jag försöker att komponera mina bilder och redigera dem så att de ser bra ut. Tänkte ta upp här om de fel jag gjorde tidigare, bland annat när jag fotograferade mina döttrar, och vad jag vet nu att jag skulle ha gjort.

LenaEla-med-vännerHär är två bilder, en på den äldsta och en på yngsta dottern genom att klicka på bilderna för att förstora och titta på dem och se vad jag menar, vad jag kunde ha gjort bättre. Den på äldsta dottern där hon står i köket och den yngsta där hon sitter med sina uppstoppade djur och dockor. På båda bilderna finns ett vanligt fel, jag har fotograferat dem uppifrån, skulle ha gått ner till deras nivå. På den första finns det andra saker som kunde ha fixats undan och det finns saker som ligger runt på golvet, men jag inte tänka på det när du tog dessa bilder, så de så är kallade ”snapshots”.

Förr när jag fotograferad så var det inte så mycket personer som jag fotade utan mer fordon eftersom de var lättare att fotografer och det fanns inte så många människor runt mig som ville vara med på bild. Jag var ganska ofta på bil / motorcykel träffar, och då fanns det mycket att fotografera, men även det blev tråkigt i slutet när jag märkt att bilar och hojar var i stort sett densamma som redan hade fotograferat förut.

HojenBilen Nu blir det bara en enstaka bild av fordon och jag försöker att komponera bilder så att jag inte får människor på dem, visst fotografera jag människor, men det är dom som bor på boendet där jag arbetar så dessa bilder kan jag bara lägga ut på vår Facebook sida och inte på mina privata sidor. Förutom de clowner som kom till vår avdelning, de är fortfarande offentliga, så de påverkas inte av någon sekretess som våra boende gör.

 Men vad fotografera jag nu för tiden då? Jo det är för det mesta natur och djur, dvs vilda djur, men även blommor, svampar, buskar etc. Nedan kan du se en del av vad jag fotografera nuförtiden. Det är en del av det som jag brukar fotografera, annars är det hav och natur eftersom det finns så mycket av de att fotografera.

Kika gärna in under mitt fotogalleri där jag lag en del av de bästa bilder som jag tagit.

KoltrastTigerliljanBlack mambaRöksvampen

Comments are closed.