Fotografering och kameror

En gång för länge sedan började mitt intresse för fotografering, då visste man absolut inget om komposition, ljus, ISO och allt vad det heter, inte heller visste man hur bilden blev förrän det damp ner ett tjockt kuvert på hallgolvet ifrån firman där man framkallat filmen. Och allt som oftast så var det avhuggna huvuden, halva kroppar eller jätte skakiga bilder. Kameran man hade då var en Kodak Instamatic:

 

Glömmer inte när jag fick en som julklapp, tror jag fotograferade allt, högt som lågt. Hade med den på Finlands semestern och så fort jag var ledig så fotograferade jag, och när den gick sönder så önskade man sig en ny kamera i julklapp eller som födelsedagspresent. Åren gick och ut kom en ny kamera som hete Kodac Disc, den var man tvungen att köpa eftersom den var så poppis. Negativet hade en lite annorlunda form.

 

Men jag kommer ihåg att jag snabbt blev besviken på den, för filmen var dyrare och färre bilder, men den var lättare att bära med sig. Drömmen om en system kamera fanns där i bakhuvudet hela tiden, men de kostade rätt mycket på den tiden. Minns att jag hittade en jätte fin begagnad system kamera på ett loppis med objektiv och allt, pratade med innehavaren som berättade att han kunde inte sälja den ännu p.g.a. det fanns misstanke om att det var stöldgods.

Så polisen var tvungen att kolla upp den innan den kunde säljas vidare, sen blev det inget, vet inte hur det var med detta. Åren gick och nu kom det en ny kamera, den var digital och man behövde ingen film till den bara ett minnes kort, den skulle jag ha och så blev det. Min första Nikon Cool Pix…

 

Kameran hade hela 3.34 megapixels wow, den var fantastisk, värsta var att den slukade batterier av typen AA. Bästa var att man kunde köpa dem överallt. Åren gick och 2012 i november hade jag äntligen råd med att köpa min första digitala system kamera, en Nikon D3000 och lyckan var gjord. Jag började fotografera på ett helt annat sätt och i formatet RAW, jag böt senare upp mig till en D3200 och drömmen finns fortfarande kvar om en lite nyare kamera.

Men jag använder mig av alla kameror fortfarande, alla mina 3 Nikon kameror, den senaste en röd Nikon Coolpix B700 sk. lång zoom kamera. Är du nyfiken på mina fotografier som jag tagit sedan 2012 så hittar du dom på YouPic.com

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Fill this before sending: 36 − 28 =