Vart är bilden tagen?

Jag och säkert många fler har inte inbyggd GPS på kameran som vi använder, och åker man runt under en dag och fotograferar massor så är det lätt att glömma bort var just fotot blev taget. OK, alla kanske inte bryr sig så mycket i det, men jag är sån att en dag så kollar jag på mina foton och inser att jag kanske kan ta en mycket vackrare bild på samma vy om vädret är det rätta, men vart tog jag den?

Hur går man till väga då om man inte har GPS på kameran? Jag provade att skriva ner i ett litet block vid varje foto tillfälle, men detta glöms lätt bort eller så vet man inte vad stället heter. Men här om dagen hittade jag räddningen, det heter Geotag Photos Pro.

Det är en app till mobilen, samt så kan man ladda ner den till datorn. När man börjar fotorundan startar man appen i mobilen och när man är klar klickar man på stopp och den sparas, när man sen kommer hem så lägger man fotografierna i en mapp startar datorprogrammet och hämtar hem rutten som man sparat via mobilen (programmen synkar med varan bl..a.).

Appen har lagt till alla klockslag från start till slut, och när man hämtar rutten så läggs fotona med samma klockslag på rätt ställe. Man får inte glömma att synka mobilens och kamerans klocka innan. Men det är ingen fara i datorprogrammet kan man ställa in hur mycket det skiljer på klockorna och det rättar till skillnaden så rutt och foton får samma tid på ett ungefär.

Ni hittar länken här: Geotag Photos Pro 

 

 

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Fill this before sending: 33 − = 26