Spegling i Photoshop fel och rätt

När man ser bilder gjorda i Photoshop där det finns speglingar av olika saker, så ser det oftast bra ut tills man börjar granska dem lite närmare. Det första man märker då är att objektet har man ”spegel” vänt i Photoshop och dragit ner opaciteten på så det ser bra ut, det man oftast inte tänker på är ”Ser det rätt och bra ut?”.. Har själv gjort detta flera gånger, men när man tittar ett tag så tänker man kan det se ut så där? Här är ett exempel:

 fel

Här har jag ”spegelvänt” gubben, men vad är felet då? Man skulle på riktigt inte se t.ex. handryggen på den bortre handen i alla fall inte så mycket. Spegel bilden skulle behöva vridas lite, men har man en 2d bild är det inte enkel. Har man som jag i detta fallet själva gubben hemma så kan man fixa till så att spegel bilden stämmer som man ser här på nästa bild, det är samma gubbe i samma position:

 rätt

Här ser man speglingen på rätt sätt, i ”spegel bilden” ser man baksidan av figuren istället.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Fill this before sending: × 2 = 16