Restaurering av ett foto

Vi var på ett litet foto museum där jag fotograferade några av de bilder som hänger på väggen, de har framkallats från glasnegativ och därför blivit gult. Jag har sökt efter fotografen på Internet, och såg att bilderna fick redigeras och förändras, de hade CC-licens Zero, Creative Commons-licens. Detta fotografi togs av © Maria Hallström och redigerades av mig.

Originalet:

original
Jag var tvungen att bli av med det gula först, och sedan försöka få mer kontrast och då blev bilden så här:

blackandwhite
Nu var det bara att försöka lägga till några verkliga färger i bilden, nu vet jag inte om flickan hade brunt hår och blå ögon, men det visar sig:

color
Det är intressant och roligt att försöka åtgärda gamla fotografier, du kan också skanna in gamla familjefoton och göra dem bättre än de har varit / är.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Fill this before sending: 41 − 34 =