Snoken bli huggorm

Igår var jag och fotade innan jobbet eftersom det var soligt och jag tänkte fotografera havet som jag kan använda i ett Photoshop projekt, innan jag kom till havet jag gick runt på en betesmark i jakt på ormar, tanken var på huggorm eftersom jag har bilder av en snok. Tiden gick snabbt så det var dags att åka hem för att lämna kameran och hämta arbets väska, men jag gick ner till havet en snabbis, på vägen ner kikar jag i dikena efter ormar, men ingenting.

Nu var det bara några snabba bilder av havet och sedan gå hem, började att närma sig stranden och sedan får jag se av en slump något som liknar en orm på en hög med stenar som låg stilla,  jag smög fram och det med rätta, för det var en orm. Jag tänkte direkt att det var en vatten snok för det var en liten fisk bredvid det, jag ställde mig på knä i omedelbar närhet och fotograferade. Trodde att det skulle bli dåliga bilder så jag kröp närmare, vad ska en orm göra? Visst det kan den bita men det gör ont bara.

Idag när jag la upp en av bilderna på mitt Youpic konto, skrev ”Snok”, efter ett tag såg jag att någon hade kommenterat mitt foto, jag öppnade och läste vad en vän skrev, han skrev att det var en huggorm och inte en snok. Jag tittade sedan på Google, och det var sant, jag trodde det var en snok eftersom det inte har den traditionella sicsac mönster på ryggen. Men nu, i efterhand, jag tänkte på hans ögon redan igår,  snokar har ljusa gula ögon med runda pupiler denna hade röda ögon med en strimma som pupil.

 

huggis1
 

huggis2
 

huggis3
huggis4

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Fill this before sending: 6 + 1 =