Ny video

Har suttit hela går dagen med att försöka få till en instruktionsvideo till appen Geotag Photos Pro, men hela tiden är det något som ska strula som vanligt. Men till slut blev den klar, vet inte om den är bra men klar blev den. Geotag Photos Pro är en väldigt bra app om man inte har GPS på sin kamera när man är ute och fotograferar mycket.

Videon innehåller inget tal men däremot textning så man ska kunna följa med och lära sig, se videon här nedanför:

Dag 2

Med hörapparater, detta är ganska intressant, för när jag var hos audionomen så hörde jag mycket som jag inte hört på länge men väl hemma så tyckte jag att det var precis som förut. Trodde att det var något fel med apparaterna. Sen igår var vi iväg och fotograferade lite, en bit ute på landet och vad förvånad jag blev när man hörde fåglar som sjöng högt. Mest förvånad blev jag då jag råkade gå på torra löv, eftersom jag hörde hur det prasslade ordentligt.

Nu har jag beställt en massa extra batterier billigt på nätet, passade även på att beställa några askar med ”vaxfilter” som skyddar själva högtalaren som är ca 1 mm stor. Tänk att man levt med detta sedan många år tillbaka utan att ens funderat på att det går att fixa, min stackars sambo har fått höra svaret ”Va?” ett antal gånger under åren.

Semester start

Nu börjar semestern och man är ledig i minst 4 veckor, inte helt fel. Få se vad vi hittar på för kul, det lär bli en del fotografering i alla fall för min del, vi ska till Gotland där lär jag fotografera en hel del. Jag började redan igår och fotograferade en utblommad maskros på nära håll: Vill du se den i större format klicka här!

 maskros

Dagens lilla tur…

Idag var jag till Hörbart i Nynäshamn och kikade på apparater till bägge öronen, men jag får hämta dem 15/6. De ligger på 3045:- stycket så man får vara rädd om dem och använda dem hela tiden, som tur är så kan man få bidrag till dem från Stockholms Landsting, så dom kommer kosta mig 600:- Vissa landsting ger endast bidrag för en så om man behöver två så får man betala den andra själv.

Jag valde denna modell och färg: